Acasa

Comenzi telefonice:
0730 355 225 | 0745 206 099
 

Bas-Armagnac Baron Gaston Legrand 1979 40% 0.7L



Bas-Armagnac Baron Gaston Legrand 1979 Armagnac este un tip de brandy obtinut din struguri produs in Gasconia, regiune din Franta. Este o spirtoasa... Mai mult 

Preț
529.00 Lei
Preturile includ TVA

Bas-Armagnac Baron Gaston Legrand 1979

Armagnac este un tip de brandy obtinut din struguri produs in Gasconia, regiune din Franta. Este o spirtoasa asemanatoare cu coniacul care este produs in regiunea Cognac tot in Franta. Acesta este obtinut prin distilarea vinului in alambicuri numite coloane de distilare (cele obisnuite fiind folosite pentru coniac), iar apoi este supus procesului de invechire in butoaie de stejar timp de cel putin 2 ani. Regiunea Armagnacului este una din primele regiuni din Franta care produce spirtoase distillate desi aceste armagnacuri nu sunt la fel de cunoscute ca si coniacul.Armagnac este cea mai cunoscuta regiune viticola si una dintre cele mai bune zone producatoare de brandy. Principalele feluri de struguri folosite in obtinerea armagnacului sunt Ugni Blanc, Colombard, Folle Blanche, si Baco 22A. Exista si o diferenta in procesul de distilare, armagnacul fiind distilat doar o singura data facandu-l mai aspru si mai putin rafinat,in timp ce coniacul se distileaza de doua ori.Procesul de maturare este cel mai important deoarece in timpul acestuia o parte din alcool se evapora iar aromele complexe compenseaza pentru asprimea initiala a spirtoasei neinvechite. Dupa distilare este tinut in anumite recipiente pana cand alcoolul atinge un volum de 40% (80 proof), apoi este transferata in butoaie de stejar unde se matureaza timp de minim 2 ani, dupa care acesta este mutat in recipiente mai mari de sticla (numite Dame Jeanne), procesul de invecire se incheie si spirtoasa asteapta sa fie imbuteliata si vanduta. Criteriile de clasificare ale armagnacului sunt acelasi cu cele ale coniacului (si cu cele ale brandy-ului): V.S. (Very Special), V.S.O.P. (Very Special Old Pale), X.O. (Extra Old) si Hors d’age.Armagnacul se produce in Franta din secolul al XIV-lea si ca toate spirtoasele acelor vremuri, era considerat un medicament extraordinar. Intr-un document datand din secolul al XIV-lea un cardinal numit Vital Dufor a sustinut ca spirtoasa era buna pentru 40 de afectiuni atat ale corpului cat si ale sufletului incluzand hepatita, membre paralizate, se spunea ca face barbatii mai ”veseli”, ii dispune “eliberandu-le limba si incurajandu-le spiritul”. Amuzant este ca Universitatea din Bordeaux a sugerat ca amargnacul protejeaza impotriva bolilor de inima si a obezitatii. Anumite calitati se datoreaza distilarii unice si procesului de invechire si nu alcoolului cum se credea in sec al XIV-lea. La inceput (sec.XV-XVII-lea) amargnacul era vandut numai pe pietele locale, dar apoi a fost promovat si in afara tarii de comerciantii olandezi.In prezent foarte putine persoane (in special din afara Frantei) sunt familiarizati cu amargnacul deoarece a fost umbrit de coniac, desi este o spirtoasa foarte fina cu multe utlizari. Armagnacul poate fi folosit si in cocktail-uri desi se serveste de obicei sec la temperatura camerei, putand fi utilizat cu succes si in gastronomie.

Nici o postare găsită

Contact info

Niciunul
Ai observat vreo greseala? Clic aici
 
În curs de procesare...